2.5 C
Alba Iulia
12 februarie, 2025

Budincă cu praz și spanac. Nebunie de primăvară pe masă!

18 Martie 2023, 23:07

Prazul este adesea folosit proaspăt, adăugat la multe feluri de mâncare delicioase, sărat, murat, uscat sau congelat. Iar când se regăseşte într-o budincă… nu mai e nimic de spus!

Iată de ce ai nevoie pentru un prânz perfect de primăvară!

2 fire medii de praz

4 linguri smântână grasă

200 g spanac proaspăt sau congelat

150 g șuncă presată sau cubulețe de bacon

3 linguri cașcaval ras sau brânză sărată

20 g unt

2 linguri făină

Mod de preparare

Cureți prazul și îndepărtezi partea cea verde, iar partea albă și cea verde-deschis le toci rondele subțiri, pe care le opărești în apă cu sare împreună cu spanacul și le scurgi foarte bine ulterior.

Într-un bol, bați gălbenușurile cu smântâna și 2 linguri de cașcaval sau de brânză, adaugi albușurile bătute spumă, șunca tăiată mărunt sau cubulețele de bacon și făina, și amesteci bine toate ingredientele.

Torni amestecul într-o formă rotundă unsă cu unt și presari deasupra cașcavalul sau brânza rămasă. Lași la cuptor aproximativ 40 de minute, până se rumenește. O poți servi atât caldă, cât și rece.

20 Martie 2023, 16:06

Sursa: https://www.dcnews.ro/budinca-cu-praz-si-spanac-nebunie-de-primavara-pe-masa_909270.html

Ultimă oră

Același autor

06.10.2024 16:53

06.10.2024 10:04

05.10.2024 22:42

05.10.2024 20:47