18 Martie 2023, 23:07
Prazul este adesea folosit proaspăt, adăugat la multe feluri de mâncare delicioase, sărat, murat, uscat sau congelat. Iar când se regăseşte într-o budincă… nu mai e nimic de spus!
Iată de ce ai nevoie pentru un prânz perfect de primăvară!
2 fire medii de praz
4 linguri smântână grasă
200 g spanac proaspăt sau congelat
150 g șuncă presată sau cubulețe de bacon
3 linguri cașcaval ras sau brânză sărată
20 g unt
2 linguri făină
Mod de preparare
Cureți prazul și îndepărtezi partea cea verde, iar partea albă și cea verde-deschis le toci rondele subțiri, pe care le opărești în apă cu sare împreună cu spanacul și le scurgi foarte bine ulterior.
Într-un bol, bați gălbenușurile cu smântâna și 2 linguri de cașcaval sau de brânză, adaugi albușurile bătute spumă, șunca tăiată mărunt sau cubulețele de bacon și făina, și amesteci bine toate ingredientele.
Torni amestecul într-o formă rotundă unsă cu unt și presari deasupra cașcavalul sau brânza rămasă. Lași la cuptor aproximativ 40 de minute, până se rumenește. O poți servi atât caldă, cât și rece.
20 Martie 2023, 16:06
Sursa: https://www.dcnews.ro/budinca-cu-praz-si-spanac-nebunie-de-primavara-pe-masa_909270.html