Sursa foto: Hepta
Indicele glicemic (i se mai spune și index glicemic) al unui aliment se leagă direct de puterea acestuia de a crește glicemia.
, cu cât indicele glicemic al unui aliment consumat este mai mic, cu atât glicemia crește mai puțin.
Scara indicelului glicemic se împarte astfel
De la 0 la 55 =
mic (majoritatea fructelor și legumelor, cerealele puțin procesate, pastele gătite aldente, fructe oleaginoase, produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi)
De la 56 la 69 = indice glicemic mediu (cartofi, porumb, orez alb, cușcuș)
De la 70 la 100 = indice glicemic ridicat (pâine albă, majoritatea biscuiților, prăjituri, gogoși, cornuri/croissant, batoane de cereale)
Fructe cu indice glicemic mic (mai mic de 55)
Legume cu indice glicemic mic (mai mic de 55)
Sursa: https://jurnalul.ro/viata-sanatoasa/diabet-lista-legume-fructe-indice-glicemic-mic-932531.html