1.1 C
Alba Iulia
13 februarie, 2025

Lista legumelor și a fructelor cu indice glicemic mai mic de 55

Sursa foto: Hepta

Indicele glicemic (i se mai spune și index glicemic) al unui aliment se leagă direct de puterea acestuia de a crește glicemia.

, cu cât indicele glicemic al unui aliment consumat este mai mic, cu atât glicemia crește mai puțin.

Scara indicelului glicemic se împarte astfel

De la 0 la 55 =

mic (majoritatea fructelor și legumelor, cerealele puțin procesate, pastele gătite aldente, fructe oleaginoase, produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi)

De la 56 la 69 = indice glicemic mediu (cartofi, porumb, orez alb, cușcuș)

De la 70 la 100 = indice glicemic ridicat (pâine albă, majoritatea biscuiților, prăjituri, gogoși, cornuri/croissant, batoane de cereale)

Fructe cu indice glicemic mic (mai mic de 55)

Legume cu indice glicemic mic (mai mic de 55)

Sursa: https://jurnalul.ro/viata-sanatoasa/diabet-lista-legume-fructe-indice-glicemic-mic-932531.html

Ultimă oră

Același autor