3.3 C
Alba Iulia
27 ianuarie, 2025

3 lucruri neadevărate în care cred majoritatea oamenilor căsătoriți

Căsătoria nu este basmul care este portretizat în filme. Când îți iei angajamente precum „în boală și în sănătate”, înțelegi ce înseamnă ? Să trăiești mai mult bolnav decât sănătos? Mai multe vremuri de sărăcie decât de bogație? Vremuri mai rele decât mai bune?

Și iată minciunile persoanelor căsătorite cu care suntem hrăniți din copilărie: Fericiți pentru totdeauna. De parcă într-o zi s-ar întâmpla ceva: vom întâlni acea persoană unică, vom atinge un obiectiv, vom îmbrăca o rochie albă, vom merge pe un covor roșu și apoi bum! Fericiți pentru totdeauna.

Un flux stagnant de fericire și mulțumire. Sfârșitul. Nu durează mult până la vârsta adultă să vedem absurditatea și felul în care îi transmitem copiilor. Minciuni în căsătorie.

Iată lucrurile pe care cei mai mulți căsătoriți le cred dar nu au nicio bază în adevăr:

1. Ai dreptul la o căsătorie perfectă sau la o căsătorie uşoară

Nu există. Conviețuirea cu un alt om este dificilă dar ne învață lucruri importante, precum sacrificiul, interconexiunea și iertarea defecelor noastre umane de bază. Căsătoria este o experiență de învățare, nu un sfârșit.

2. Ai dreptul la o viață planificată

În cele din urmă, viața ta va fi zguduită din cursul său și, probabil, va fi cel mai bun lucru care ți s-a întâmplat vreodată (chiar și atunci când nu se simte așa). Oamenii căsătoriți nu ar trebui să se aștepte la o viață planificată din cauza complexității inerente ale relațiilor, a nevoii de compromis și a înțelegerii faptului că viața rareori se desfășoară exact așa cum ți-ai imaginat.

Revista Greater Good de la UC Berkeley arată că, dacă nu este gestionat corespunzător, acest lucru poate duce la dezamăgiri și așteptări nerealiste. A crede într-o viață fără cusur poate crea presiuni inutile și conflicte într-o căsnicie atunci când se confruntă cu provocări inevitabile și situații neașteptate.

3. Ai dreptul la fericire pentru totdeauna

Dar ai dreptul la o poveste interesantă. Deși fericirea pentru totdeauna nu este garantată în căsătorie, este mai sănătos deoarece stabilește așteptări realiste, încurajează efortul activ de a menține relația și permite cuplurilor să treacă prin provocări cu o mentalitate mai adaptabilă decât să se simtă dezamăgite atunci când apar dificultăți inevitabile.

O cercetare din 2024, publicată în Jurnalul European de Personalitate, a constatat că schimbă accentul de la dreptul pasiv la menținerea relațiilor proactive, notează

Sursa: https://jurnalul.ro/timp-liber/relatii/3-lucruri-neadevarate-cred-oamenii-casatoriti-987369.html

Ultimă oră

Același autor