10.1 C
Alba Iulia
28 aprilie, 2024

Atentat terorist într-o sală de concert din Moscova: 40 de morţi şi 100 răniţi / Ambasada SUA la Moscova şi-a avertizat conaţionalii că „extremişti” nespecificaţi vor ataca la adunări mari din capitală / Serviciile ucrainene bănuiesc că este mâna lui Vladimir Putin / The Insider: Putin pregăteşte pretextul pentru mobilizarea generală

Mai mulţi bărbaţi înarmaţi în uniforme de luptă au dat buzna într-o mare sală de concerte din Moscova şi au tras cu arme automate asupra mulţimii, rănind şi ucigând un număr nespecificat de persoane, relatează presa rusă

Atacatorii au folosit, de asemenea, explozibili, provocând un incendiu masiv la Crocus City Hall, o sală de concerte situată la periferia vestică a Moscovei.

4463 afișări

Atac armat la Moscova. Bărbaţi înarmaţi au deschis focul asupra unei săli de concerte. Presa rusă: Victime multiple

UPDATE Idee care circulă şi în lumea jurnaliştilor de investigaţie independenţi ruşi

Roman Dobrokhtov, director la The Insider, emite ipoteza: „Este un atac terorist asupra căruia toate agenţiile de informaţii occidentale au avertizat (dar cele ruseşti nu). Dacă apar „ucraineni” care „îşi asumă responsabilitatea”, înseamnă că Putin pregăteşte 100% un pretext pentru mobilizarea generală”.

UPDATE Avertismentul ambasadei americane la Moscova

Pe 8 martie, pe baza unei serii de rapoarte de informaţii americane, ambasada SUA la Moscova şi-a avertizat pe ceilalţi americani că „extremiştii” nespecificaţi au planuri iminente de a ataca adunările mari de la Moscova, inclusiv concertele. Au greşit doar spunând „în următoarele 48 de ore”. Împuşcăturile au avut loc în seara zilei de vineri 22 martie, cu câteva zile întârziere.

UPDATE Informaţii ucrainene: „O provocare din partea lui Putin”.

UPDATE Tragerea a fost foarte violentă

Patru (unii spun că a fost cinci) bărbaţi înarmaţi în camuflaj au pătruns în sala de concerte a Primăriei Crocus din Moscova. Unul dintre ei a deschis focul cu o mitralieră înainte de începerea concertului grupului Picnic la Primăria Crocus din Moscova, au relatat canalele Baza, Mash şi Beware of News. Iniţial, au fost raportate zeci de răniţi şi multe decese. Potrivit Moscow Times, au fost imediat cel puţin 12 morţi şi 50 răniţi, dar canalul de Telegram 112 de la ora 21:00 vorbea deja despre 40 de morţi şi 100 de răniţi. Până seara, potrivit Msk1, cei patru atacatori reuşiseră să evadeze.

UPDATE Trei bărbaţi în camuflaj au deschis focul, potrivit mai multor canale de Telegram apropiate forţelor de securitate ruse.

Un bărbat necunoscut a deschis focul cu o mitralieră, înainte de începerea concertului grupului Picnic la Primăria Crocus din Moscova, au raportat canalele Baza, Mash şi Beware of News. Sunt zeci de răniţi şi multe decese. Potrivit Moscow Times, cel puţin 12 persoane au fost ucise şi 50 au fost rănite.

Înainte de concertul Picnic de la Primăria Crocus, o persoană necunoscută a deschis focul, potrivit canalelor telegram apropiate forţelor de securitate. Baza relatează că o persoană necunoscută a deschis focul şi a declanşat petardele. Un incendiu a izbucnit în clădire. În împuşcătură au fost implicaţi cel puţin trei bărbaţi în camuflaj.

Mash a publicat un videoclip în care cei trei se văd clar. La momentul redactării acestui articol, în clădire au rămas oameni, cel puţin 100, potrivit lui Baza, care ar putea muri în urma unui incendiu. Evacuarea este în desfăşurare, dar este pusă problematică de etanşeitatea acoperişului şi a structurii. Canalul raportează şi o explozie.

Guvernatorul regiunii Moscova a mers la locul atacului terorist. În ultimele minute apar mai multe videoclipuri înfricoşătoare, martorii oculari arată oameni necunoscuţi care împuşcă oameni. Telegram a încetat să funcţioneze în mod regulat în Rusia şi, prin urmare, fotografiile şi videoclipurile au fost dificil de încărcat din zona Moscovei.

La locul masacrului au fost trimise echipele speciale ruse de reacţie rapidă (SOBR) şi unităţile speciale mobile ale poliţiei din Moscova (OMON). Purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al SUA de la Casa Albă, John Kirby, a descris imaginile incidentului drept „oribile” şi a asigurat că „gândurile noastre sunt la victime”. Ministerul rus de Externe a spus că întreaga comunitate internaţională a condamnat „atacul terorist”.

UPDATE Autorităţile ruse denunţă un „act terorist” şi cer comunităţii internaţionale să îl condamne. Mai mulţi morţi sunt anunţaţi în urma atacului comis de mai mulţi bărbaţi înarmaţi asupra unei săli de concerte din suburbiile Moscovei. Acesta nu a fost revendicat în acest stadiu.

UPDATE Reacţia SUA. Casa Albă transmite gândurile sale victimelor „oribilului atac” de la Moscova, afirmă un purtător de cuvânt al preşedintelui Joe Biden.

UPDATE Mai multe persoane au fost ucise şi rănite în incidentul armat care a avut loc astăzi la sala de concerte Crocus City Hall din apropierea Moscovei, relatează agenţia rusă de presă de stat TASS.

O altă agenţie de ştiri de stat rusă, RIA, anunţă că 50 de ambulanţe au fost trimise la faţa locului.

Ştire iniţială

Atacatorii au folosit, de asemenea, explozibili, provocând un incendiu masiv la Primăria Crocus de la marginea vestică a capitalei.

Un videoclip postat pe reţelele de socializare a arătat coloane uriaşe de fum negru ridicându-se deasupra clădirii.

Agenţia de ştiri rusă de stat RIA Novosti a relatat că cel puţin trei persoane în uniforme de luptă au tras cu arme de foc.

Agenţia de ştiri de stat Tass a raportat, de asemenea, împuşcăturile.

În actualizare

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

ieri, 23:39

ieri, 23:31

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/atentat-terorist-intr-sala-concert-moscova-40-morti-100-raniti-ambasada-sua-moscova-avertizat-conationalii-extremisti-nespecificati-vor-ataca-adunari-mari-capitala-serviciile-ucrainene-banuiesc-mana-22304092

Ultimă oră

Același autor