15.5 C
Alba Iulia
7 mai, 2024

Casa Albă consideră normale PROTESTELE față de conflictul din Gaza /Abordarea politică depinde de acțiunile Israelului și de interesele SUA

Publicat: 26/04/2024, 22:34

Președinția SUA consideră că protestele din campusurile universitare față de ofensiva israeliană în Fâșia Gaza sunt un semnal specific unei democrații puternice, condamnând însă acțiunile de instigare la ură și antisemitismul și subliniind că linia politică a Washingtonului ține cont de acțiunile Israelului și de interesele poporului american.

Întrebat, într-un interviu acordat postului MSNBC, despre extinderea protestelor în universitățile din SUA, Jake Sullivan, consilierul pentru Securitate Națională al președintelui Joe Biden, a declarat că manifestațiile pașnice sunt normale.

”Am văzut clipul cu secretarul de Stat Antony Blinken vorbind în China, când i s-a adresat o întrebare într-o țară în care nu ți se permite să protestezi, l-au întrebat ce crede despre protestele din SUA. Răspunsul său a fost că este consolidată democrația americană”, a afirmat Jake Sullivan.

”Sunt tineri care arată public ce simt despre aceste lucruri, sunt păreri puternice despre aceste probleme, sentimente puternice și opinii politice puternice. Iar acest lucru este bun. Dar nu sunt bune discursurile pline de ură, antisemitismul, care trebuie condamnat și care a fost condamnat de președintele nostru și de toată lumea din Administrație”, a precizat Jake Sullivan.

de studenți protestează în sute de universități din Statele Unite, denunțând susținerea Administrației Joe Biden și a guvernelor statelor europene pentru ofensiva israeliană din Fâșia Gaza, iar acțiuni similare au izbucnit și la o universitate din Paris.

Întrebat dacă aceste proteste vor influența poziția Washingtonului față de conflictul dintre Israel și grupul islamist Hamas, Jake Sullivan a subliniat că abordarea politică ține cont de acțiunile Israelului și de interesele poporului american.

”Trebuie să protejăm dreptul oamenilor la proteste pașnice, la exprimarea opiniilor, președintele Biden a semnalat clar că înțelege sentimentele în această problemă, are și el sentimente profunde în această problemă, dar deciziile vor fi luate pe baza a ceea ce el consideră că este în interesul poporului american și în conformitate cu valorile americane. Este ghidat astăzi de aceste idei și va fi ghidat până la încheierea acestui conflict. Noi am transmis clar că politica noastră în Gaza va fi determinată de acțiunile Israelului, atât în privința facilitării asistenței umanitare care poate salva vieți, cât și în privința protejării civililor, în derularea operațiunilor”, a subliniat Sullivan.

De altfel, Jake Sullivan s-a declarat

în privința avansării negocierilor între Israel și grupul islamist palestinian Hamas în sensul unui armistițiu în Fâșia Gaza, în schimbul eliberării celor peste 100 de ostatici israelieni.

”Cred că este în curs un nou efort, implicând Qatarul, Egiptul, precum și Israelul, pentru a găsi un drum înainte. Dacă mă gândesc că există un nou impuls în negocierile privind ostaticii? Cred că da”, a declarat Jake Sullivan.

Armata israeliană continuă operațiunile în Fâșia Gaza, iar autoritățile medicale palestiniene au raportat în ultimele 24 de ore moartea a 51 de persoane. Bilanțul ofensivei militare israeliene a ajuns la 34.356 de morți și 77.368 de răniți.

Armata israeliană a lansat ofensiva în Fâșia Gaza ca ripostă la atacurile teroriste comise pe 7 octombrie 2023, în sudul Israelului, de militanți ai grupurilor Hamas și Jihadul Islamic. Atacurile s-au soldat cu aproximativ 1.160 de morți și peste 5.400 de răniți în sudul Israelului.

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri politice –

27 Apr, 00:02

26 Apr, 23:58

Actualitate –

26 Apr, 23:10

Ultima oră

Vremea –

26 Apr, 23:06

26 Apr, 22:57

26 Apr, 22:55

Sursa: https://www.gandul.ro/international/casa-alba-considera-normale-protestele-fata-de-conflictul-din-gaza-abordarea-politica-depinde-de-actiunile-israelului-si-de-interesele-sua-20195943

Ultimă oră

Același autor