17.1 C
Alba Iulia
8 mai, 2024

Erdogan a amânat vizita de pe 9 mai la Casa Albă (surse)

26.04.2024 23:58

27.04.2024 02:27

Preşedintele Turciei Recep Tayyip Erdogan a amânat vizita oficială pe care urma să o facă în SUA, în ziua de 9 mai, transmit Reuters şi AFP, care citează oficiali turci ce au dorit anonimatul.

O nouă dată a vizitei va fi programată în curând, a transmis unul dintre oficiali, conform căruia motivul amânării nu este clar. De cealaltă parte, un responsabil american a spus faptul că o întâlnire între cei doi preşedinţi nu a fost totuşi anunţată în mod oficial.

Deocamdată, Casa Albă şi Departamentul de Stat nu au comentat ştirea, apărută mai întâi la agenţia Bloomberg. Nici biroul preşedintelui Turciei nu a făcut comentarii cu privire la amânarea vizitei. Aceasta ar fi fost prima a lui Erdogan la Casa Albă după întâlnirea pe care acesta a avut-o cu preşedintele Donald Trump, în 2019.

Erdogan şi Biden s-au întâlnit în câteva ocazii la summituri internaţionale și au vorbit prin intermediul telefonului de câteva ori.

Relaţiile dintre Statele Unite ale Americii şi Turcia au traversat o lungă perioadă de tensiuni pe marginea mai multor teme şi, chiar dacă au cunoscut un dezgheţ din momentul în care Ankara a ratificat aderarea Suediei la NATO în 2024, tensiunile se menţin cu privire la Siria, Rusia şi războiul din Fâșia Gaza.

26 apr 2024, 22:10

Sursa: https://www.dcnews.ro/erdogan-a-amanat-vizita-de-pe-9-mai-la-casa-alba-surse_957325.html

Ultimă oră

Același autor