11.9 C
Alba Iulia
19 mai, 2024

Ploile torențiale și grindina au făcut prăpăd în țară: Trei mașini au fost luate de ape în Prahova. Au fost trimise mesaje RO-Alert

Din articol

Ploi torenţiale cu căderi de grindină s-au înregistrat, duminică, în mai multe zone din ţată. Oamenii se plâng că grădinile şi livezile au fost afectate. De asemenea, trei maşini au fost luate de o viitură care s-a format pe pârâul Sărata, pe raza localităţii prahovene Vâlcăneşti.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, în urma evenimentului nu au fost înregistrate victime.

„În localitatea Vâlcăneşti a crescut nivelul pârâului Sărata, au fost luate de viitură trei autoturisme (fără victime, doar una dintre ele este o maşină funcţională, două fiind neutilizate) pe o distanţă de aproximativ un kilometru. Un echipaj din cadrul Punctului de Lucru Plopeni se află la faţa locului şi rămâne pentru monitorizare. Pârâul are încă un nivel crescut”, arată ISU Prahova.

A fost emis mesaj RO-ALERT

Mai multe judeţe s-au aflat, duminică seară, sub avertizări meteo de fenomene periculoase, pentru unele zone fiind emise atenţionări cod galben, în timp ce altele se află sub avertizare cod portocaliu meteorologic. În judeţul Prahova, locuitorii din mai multe oraşe şi comune au primit mesaje RO-Alert prin care au fost sfătuiţi să se adăpostească.

Autorităţile din judeţul Prahova, aflat, duminică seară, sub avertizare cod portocaliu de fenomene meteo periculoase, în intervalul orar 19:30-20:30, au emis mesaje de avertizare RO-Alert pentru localităţile Urlaţi, Boldeşti-Scăeni, Valea Călugărească, Bucov, Vărbilău, Gura Vitioarei, Albeşti-Paleologu, Lipăneşti, Măgurele, Vâlcăneşti, Cocorăştii Mislii, Dumbrăveşti, Bălţeşti, Plopu.

Localnicii din aceste oraşe şi comune sunt rugaţi să sisteze activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime, să închidă toate ferestrele locuinţei şi ale altor categorii de construcţii, să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie, iar în cazul creşterii debitelor pe anumite cursuri de apă, să nu încerce să le traversaţi și nu se apropie de malurile acestora.

Avertizări de vreme rea și în alte județe

Avertizări de fenomene meteo imediate au fost emise, duminică seară şi pentru alte judeţe.

Imagini cu ploaia torenţială însoţită de grindină au fost distribuite pe reţelele sociale din mai multe zone din ţară, unde meteorologii au anunţat căderi importante de precipitaţii şi vânt puternic.

Pe Facebook au apărut imagini de la Ţebea, judeţul Hunedoara, de la Şiria, în judeţul Arad, dar și din Dâmbovița.

Alte imagini au fost surprinse la Galda de Jos, în judeţul Alba.

Oamenii se plâng că grindina a distrus grădinile sau livezile.

Meteorologii au emis, duminică, numeroase avertizări cod portocaliu şi cod galben pentru mai multe zone din ţară.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/ploile-torentiale-si-grindina-au-facut-prapad-in-tara-trei-masini-au-fost-luate-de-ape-in-prahova-au-fost-trimise-mesaje-ro-alert-2783625

Ultimă oră

Același autor