13.8 C
Alba Iulia
8 mai, 2024

Premierul Australiei: Elon Musk „se crede deasupra legii, dar și deasupra bunului simț”

23.04.2024 18:01

23.04.2024 17:58

Premierul australian Anthony Albanese l-a numit pe Elon Musk un „miliardar arogant”, într-o dispută tot mai tensionată legată de refuzul companiei X de a elimina filmări ale unui atac într-o biserică.

Luni, o instanță australiană a ordonat companiei de social media a lui Musk – cunoscută anterior ca Twitter – să ascundă videoclipurile atacului de săptămâna trecută din Sydney. X a declarat anterior că se va conforma „în așteptarea unei provocări legale”, scrie

Critica premierului Albanese a urmat după ce Musk a folosit un meme pentru a-și acuza guvernul de cenzură. Marți, Albanese a declarat pentru ABC News că Musk „se crede deasupra legii, dar și deasupra bunului simț”.

Săptămâna trecută, comisarul australian pentru siguranță online (eSafety), un organism de reglementare independent, a amenințat X și alte companii de social media cu amenzi usturătoare dacă nu vor elimina videoclipurile cu înjunghierea din biserica asiriană Christ the Good Shepherd, pe care poliția a numit-o un atac terorist.

X a susținut că ordinul „nu se încadrează în sfera legislației australiene”. Comisarul a solicitat o hotărâre judecătorească după ce a afirmat că X permitea utilizatorilor din afara Australiei să acceseze în continuare materialele.

„Consider extraordinar faptul că X a decis să nu se conformeze și încearcă să-și susțină cazul”, a declarat Albanese într-o conferință de presă.

Într-o serie de postări online ulterioare, Musk a scris: „Aș dori să îmi iau un moment pentru a-i mulțumi premierului că a informat publicul că această platformă este singura veridică”. O alta descria o cale în stilul „Vrăjitorul din Oz” către „libertate”, care ducea către un logo X.

Don’t take my word for it, just ask the Australian PM!

— Elon Musk (@elonmusk)

Anterior, el a criticat-o personal și pe Julie Inman Grant, comisarul eSafety, descriind-o drept „comisarul pentru cenzură al Australiei”. Albanese a apărat-o pe doamna Inman Grant, spunând că aceasta îi protejează pe australieni. „Social media trebuie să demonstreze responsabilitate socială. Domnul Musk nu o face”, a spus el.

Platforma va avea la dispoziție 24 de ore pentru a se conforma interdicției de luni seară, iar în zilele următoare este așteptată o nouă audiere în acest caz. X și comisarul eSafety sunt deja implicați în proceduri judiciare privind presupusul eșec al platformei de a furniza informații despre modul în care urmărește și elimină materialele online legate de abuzul asupra copiilor.

Sursa: https://www.dcnews.ro/premierul-australiei-musk-se-crede-deasupra-legii-dar-si-deasupra-bunului-simt_956893.html

Ultimă oră

Același autor