11.3 C
Alba Iulia
18 mai, 2024

Stațiunea unică în România, de care puțini turiști știu. Aici se găsește „cel mai bine păstrat secret din Apuseni

Publicat: 04/05/2024, 10:22

Știai că există un loc unic în România, de o frumusețe aparte, desprin parcă din poveștile cu zâne și feți-frumoși?

Iezerul Ighiel este situat chiar în centrul județului Alba, în lanțul Munților Trascău. Din fericire, se poate ajunge destul de ușor în locul de poveste. Din Alba Iulia se merge pe DN 74 în direcția Zlatna, iar când se ajunge în satul Șard, se face la dreapta după calea ferată și se ajunge în comuna Ighiu. De acolo, se merge pe DJ 106H, care va duce în satul Ighiel. În total, distanța de la Alba Iulia la Iezerul Ighiel este de 28 km.

Iazerul are o culoare verde și este înconjurat de păduri, unde turişti din toată lumea găsesc liniştea absolută, scrie

Iezerul este de o frumusețe deosebită

Iezerul s-a format în calcare jurasice masive, dispuse peste un fundament de roci eruptive. Iar apele curgătoare care se varsă în iezer sunt parţial temporare, deoarece străbat o zonă calcaroasă şi sunt scurte (1,5 – 2 km). Cel mai semnificativ e Pârâul Iezerului, care îşi are obârşia în Izvorul de sub Lac şi care reprezintă drenarea subterană a lacului.

Înotul și folosirea ambarcațiunilor sunt interzise în spațiul Iezerului Ighiel. Adânc de 9 metri, se întinde pe o lungime de de 440 de metri şi e considerat poarta de intrare în Apuseni.

Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri politice –

04 May, 10:55

Vremea –

04 May, 10:45

Actualitate –

04 May, 10:39

Ultima oră

Social –

04 May, 10:30

Tradiții Românești –

04 May, 10:18

04 May, 10:12

Sursa: https://www.gandul.ro/diverse/statiunea-unica-in-romania-de-care-putini-turisti-stiu-aici-se-gaseste-cel-mai-bine-pastrat-secret-din-apuseni-20200707

Ultimă oră

Același autor