Drumul are 78 de km şi leagă municipiul Aiud de zona Bucium, Abrud şi străbate culmile munţilor Trascău. FOTO: Antena 3 CNN
De la finalul acestei luni, românii vor putea circula pe Transapuseană. Al doilea lot al
ului judeţean a fost finalizat, urmând ca până la finalul lunii să fie făcută şi recepţia. Cu o lungime de 78 de km, drumul face legătura între Aiud şi zona Bucium – Abrud şi este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri montane din România. Valoarea proiectului ajunge la 73 de milioane de euro.
După ani de aşteptări, românii vor putea în sfârşit să traverseze munţii Apuseni, folosind Transapuseana. Lucrările sunt aproape finalizate, iar autorităţile locale dau asigurări că până la finalul lunii va fi făcută şi recepţia.
Ion Dumitrel, președinte CJ Alba : „Mai sunt câteva mici retușuri, deci lucrări de mare amploare nu mai sunt.”
Drumul are 78 de km şi leagă municipiul Aiud de zona Bucium, Abrud şi străbate culmile munţilor Trascău, o zonă cunoscută pentru peisajele spectaculoase.
Șofer : „E o splendoare, e perfect, cel puțin pentru motocicletă și de vizitat, e perfect.”
Șofer : „Drumul este foarte bun. Se circulă foarte bine, peisaje frumoase.”
Zona, un magnet pentru turiști
Administratorii pensiunilor spun că această zonă este ca un magnet pentru turişti, iar odată făcută recepţia se aşteaptă ca numărul acestora să crească.
Ioana Sîrbu, administrator pensiune : „Vin turiști din toate părțile.”
Vasile Raica, primar comuna Râ meţ : „Este un drum foarte important, se va dezvolta agroturismul.”
S-au investit circa 73 de milioane de euro pentru finalizarea acestui proiect. Drumul este împărţit în două loturi. Primul dintre ele, cu o lungime de 43 de km, a fost finalizat în anul 2023.