13 C
Alba Iulia
9 mai, 2024

Ucis accidental de colegul de muncă. Caz grav de nerespectarea normelor de siguranță

Publicat la 17 februarie 2024, 19:17

Sursa foto: Arhiva EvZ

Un muncitor în vârstă de 51 de ani a murit în urma unui accident de muncă produs pe o platformă de prelucrarea a materialelor lemnoase. Bărbatul a fost strivit de un furca unui motostivuitor operat de un alt coleg.

Un incident tragic s-a produs astăzi la o fabrică din municipiul

unde, în urma unui accident de muncă un bărbat în vârstă de 51 de ani a murit după ce a fost lovit de un motostivuitor.

Accident de muncă mortal în Sebeș

Potrivit comunicatului de presă emis de Inspectoratul de Poliție Județean Alba, nefericitul accident de muncă s-a produs pe platforma unei fabrici de cherestea din Sebeș. Angajatul în vârstă de 51 de ani se afla în incinta societății comerciale când a fost surprins și accidentat de un utilaj manevrat de un alt angajat al firmei. Din păcate, bărbatul nu a mai putut fi salvat de medici.

Poliția a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de

și nerespectarea măsurilor de sănătate și securitate în muncă.

Polițiștii au preluat cazul

„Un bărbat de 51 de ani, din Sebeş, în timp ce se afla la

, în incinta unei societăţi comerciale din municipiul Sebeş, ar fi fost surprins şi accidentat de un motostivuitor, în timp ce acesta ar fi fost manevrat de un alt angajat al firmei”, informează, sâmbătă, oficialii Poliţiei judeţene Alba.

Este al doilea accident de muncă produs în vestul țării în mai puțin de 72 de ore. Pe 14 februarie un bărbat de 48 de ani a murit după ce a fost strivit de un mecanism de transportare a cerealelor. În cauza respectivă au fost solicitați polițiștii de la Secția 3 Poliție Rurală Sânandrei cu privire la faptul că u bărbat aflat în timul orelor de muncă ar fi pătruns într-un recipient de depozitare cu cereale.

Al doilea accident de muncă în mai puțin de 72 de ore

Se pare că bărbatul ar fi fost accidentat mortal de un mecanism care transporta cerealele din interiorul depozitului spre exterior. Polițiștii deplasați la fața locului au consmenat cele sesisate. Ca în cazul accidentului de muncă din Sebeș, echipajul medical sosit la fața locului nu au mai putut face nimic pentru bărbatul respectiv.

Potrivit procedurilor legale, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă și nerespectarea normelor legale de securitate și sănătate în muncă. Oamenii legii vor continua cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii nefericitului accident de muncă.

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/accident-munca-sebes-ucidere-din-munca.html

Ultimă oră

Același autor