10.9 C
Alba Iulia
9 mai, 2024

USR Alba a reclamat la BEJ că PNL, PSD, Pro România şi ALDE nu respectă legea electorală

07:41, 30 aprilie 2019

USR Alba a depus la Biroul Electoral Judeţean Alba ( BEJ) o sesizare prin care a reclamat abateri grave ale celorlalţi competitori de la regulile afişajului electoral. Concret, PNL a fost reclamat în 14 cazuri în care a încălcat art. 40 alin. 6 din Legea 33/2007, care impun montarea unui singur afiş electoral pe fiecare panou.

Panourile electorale unde PNL a lipit mai mult de un afiş se află în localităţile Ocna Mureş, Galda de Jos, Cricău, Unirea, Blaj, Decea, Câmpeni. Aceeaşi încălcare de regulament a fost semnalată şi în cazul PSD şi ALDE, în timp ce afişele Pro România combină culori într-o succesiune care reproduce drapelul României, încălcând astfel art. 40 alin 7 din Legea 33/2007.

USR Alba invită restul competitorilor electorali să se supună şi ei legilor electorale. Alianţa 2020 USR PLUS a lipit câte un singur afiş pe fiecare panou electoral şi doar în locurile permise, în acord cu reglementările din domeniu.

Sursa: https://www.curentul.info/actualitate/usr-alba-a-reclamat-la-bej-ca-pnl-psd-pro-romania-si-alde-nu-respecta-legea-electorala/

Ultimă oră

Același autor