11.6 C
Alba Iulia
14 mai, 2024

Vâlcu, fază tare cu praful saharian. „Ia uite, domnule, ce face Videanu!” Ce se întâmplase, de fapt / video

28.04.2024 22:33

Jurnalistul Val Vâlcu a povestit o fază tare cu praful saharian.

Praful saharian nu este ceva nou în România decât dacă te-ai născut ieri. S-au creat tot felul de teorii ale conspirației privind particulele de praf, dar sunt doar bazaconii. Praful saharian este un fenomen cât se poate de normal.

Praful saharian este un fenomen meteorologic care implică transportul de particule fine de praf din deșertul Sahara către alte regiuni, precum Europa sau America de Nord, prin intermediul curenților atmosferici. Acest fenomen poate avea diverse efecte, inclusiv pe calitatea aerului și pe condițiile meteorologice din regiunile afectate. Praful saharian poate fi adus de vânturi puternice și poate influența aspectul cerului și al luminozității atmosferei în zonele în care ajunge.

În România, oamenii s-au trezit cu mașinile murdare. Praful saharian poate determina depunerea unei pelicule subțiri de praf pe mașini și alte suprafețe exterioare. Atunci când particulele fine de praf din deșertul Sahara sunt purtate de vânturi puternice și se depun pe suprafețe, inclusiv pe mașini, acestea pot deveni acoperite de un strat subțire de praf. Dar nu este vreo noutate.

În acest context, jurnalistul Val Vâlcu a povestit o fază tare de acum vreo 20 de ani.

„Eu stau pe unde era o fabrică de marmură a lui Videanu. Acum vreo 20 de ani, găsesc mașina albă. Mă gândea: „Ia uite, domnule, ce face Videanu! Fac aici numai praf!” Când colo… Videanu închisese demult fabrica. Se pregăteau mall-uri și așa mai departe. Era praful saharian și atunci, dar nu ne-a zis nimeni că vine Sahara peste noi. Nu este prima dată când avem praf saharian în România”, a zis Val Vâlcu la emisiunea Nod în papură.

Vedeți mai multe aici:

VEZI ȘI: Lăsați Dubaiul! De ce să stai în short, în mașină, pe praful saharian, în București / video:

28 apr 2024, 22:03

Sursa: https://www.dcnews.ro/valcu-faza-tare-cu-praful-saharian-ia-uite-domnule-ce-face-videanu-ce-se-intamplase-de-fapt-video_957462.html

Ultimă oră

Același autor