9.5 C
Alba Iulia
29 aprilie, 2024

PROCESUL lui Donald Trump, amânat pentru 30 de zile/De ce este acuzat candidatul republican la președinția SUA

Procesul lui Donald Trump, amânat pentru 30 de zile

Publicat: 16/03/2024, 09:58

Procesul penal al lui Donald Trump, programat pentru 25 martie la New York, într-un caz de plăţi ascunse către o actriţă de filme pentru adulţi, este amânat.

Decizia a fost luată vineri, 15 martie, de un judecător din Manhattan, scrie

Avocații au cerut amânarea procesului

„Procesul pe acest dosar se amână pentru 30 de zile cu începere de la data de 14 martie”, în care procurorul districtului Manhattan a dat unda verde pentru ca dezbaterile să fie amânate aşa cum au cerut avocaţii fostului preşedinte al Statelor Unite, a hotărât un judecător al tribunalului din New York, Juan Merchan.

Joi, procuratura din Manhattan a informat că este „pregătită pentru un proces pe 25 martie”, dar „nu se opune unei amânări de până la 30 de zile pentru a permite apărării să examineze noi documente depuse în procedură”, a indicat Parchetul condus de procurorul din Manhattan, Alvin Bragg.

Această evoluţie a intervenit în timp ce

ceruseră şi ei amânarea acestui proces cu scopul de a aştepta o decizie a Curţii Supreme a Statelor Unite de la Washington cu privire la imunitatea lui prezidenţială.

Trump, relație cu o fostă actriță de filme pentru adulți

Candidatul republican la alegerile prezidenţiale americane din noiembrie urma să apară într-un proces penal la New York pe 25 martie pentru un caz de plăţi către o fostă vedetă de filme pentru adulţi, Stormy Daniels.

Procurorul Bragg îl urmăreşte penal pentru 34 de fraude contabile, pedepsite cu patru ani de închisoare, dacă fostul lider de la Casa Albă este găsit vinovat.

Donald Trump, care pledează nevinovat, este acuzat că a falsificat conturile imperiului său imobiliar Trump Organization pentru a ascunde 130.000 de dolari plătiţi lui Stormy Daniels, pe numele real Stephanie Clifford, chiar înainte de alegerile prezidenţiale din noiembrie 2016.

Potrivit acuzării, ea a trebuit să păstreze tăcerea asupra unei presupuse relaţii sexuale din 2006, când el era deja căsătorit cu Melania Trump.

Donald Trump neagă orice relaţie cu fosta actriţă.

CITEȘTE ȘI:

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Actualitate –

16 Mar, 11:15

Video –

16 Mar, 11:00

Știri –

16 Mar, 10:18

Ultima oră

16 Mar, 09:38

Știri politice –

16 Mar, 09:21

16 Mar, 08:59

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/procesul-lui-donald-trump-amanat-pentru-30-de-zile-de-ce-este-acuzat-candidatul-republican-la-presedintia-sua-20167590

Ultimă oră

Același autor