9.5 C
Alba Iulia
29 aprilie, 2024

RĂZBOI Israel-Hamas. Biden l-a avertizat pe Netanyahu!/Lider palestinian, ucis de trupele IDF

RĂZBOI Israel-Hamas. Biden l-a avertizat pe Netanyahu!

Publicat: 19/03/2024, 08:10

Președintele american Joe Biden l-a avertizat pe premierul Benjamin Netanyahu că o operațiune militară israeliană la Rafah ar acutiza problemele în Fâșia Gaza.

Cei doi au convenit ca delegații din SUA și Israel să se întâlnească la Washington zilele următoare, a anunțat Casa Albă.

Biden i-a chemat pe israelieni la Casa Albă

Consilierul pe probleme de securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, a declarat că cele două țări, SUA și Israel, vor avea o discuție cuprinzătoare despre calea de urmat în Gaza, unde o criză umanitară face ravagii după mai multe luni de lupte.

Întâlnirea ar putea avea loc săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare, a declarat Sullivan, și nicio operațiune în Rafah nu va avea loc înainte de discuții.

O criză umanitară s-ar adânci dacă Israelul ar continua cu o

, a spus Sullivan, rezumând mesajul lui Biden către Netanyahu.

Conform lui Sullivan, Biden nu a amenințat că va limita ajutorul american acordat Israelului. I-a spus, însă, lui Netanyahu că are nevoie de o strategie coerentă pentru Gaza, reiterând sprijinul SUA pentru efortul israelian de a distruge militanții Hamas.

Convorbirea, care a fost prima dintre cei doi lideri din 15 februarie, are loc pe fondul unor tensiuni între Israel și aliatul său, SUA, din cauza modului în care Netanyahu a gestionat războiul din Gaza.

Numărul 3 din Hamas, ucis de IDF

Numărul trei al grupării islamiste palestiniene Hamas a fost ucis săptămâna trecută în cursul unei operaţiuni a armatei israeliene în Gaza, a anunţat Casa Albă.

„Marwan Issa a fost ucis în cursul unei operaţiuni israeliene săptămâna trecută”, a declarat consilierul pentru securitate naţională al executivului american, Jake Sullivan.

Marwan Issa, născut în 1965, este adjunctul lui Mohammed Deif, şeful Brigăzilor al-Qassam.

Cei doi au fost incluşi în decembrie de Uniunea Europeană pe lista neagră sancţionând persoanele sau organizaţiile implicate în „acte teroriste”. Pe această listă a fost adăugat în ianuarie Yahya Sinwar, liderul mişcării islamiste palestiniene din Gaza, considerat arhitectul atacului din 7 octombrie asupra Israelului.

Media palestiniene au raportat în decembrie că fiul lui Marwan Issa, Mohammed, a fost ucis într-un atac israelian.

s-a soldat cu peste 31.000 de morţi, majoritatea femei și civili, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii din Palestina.

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Actualitate –

19 Mar, 11:14

Social –

19 Mar, 11:03

Știri –

19 Mar, 10:55

Ultima oră

Vremea –

19 Mar, 10:49

Știri politice –

19 Mar, 10:32

Sursa: https://www.gandul.ro/international/razboi-israel-hamas-biden-l-a-avertizat-pe-netanyahu-lider-palestinian-ucis-de-trupele-idf-20168987

Ultimă oră

Același autor