12.4 C
Alba Iulia
29 aprilie, 2024

Semnătura lui Eugen Tomac DESCALIFICĂ Alianța Dreapta Unită în alegeri? / Viorel Mocanu: Eu zic că sunt șanse 100% de respingere a protocolului

Publicat: 16/03/2024, 19:41

Semnătura lui Eugen Tomac, din partea Partidului Mișcarea Populară, pe protocolul Alianței Dreapta Unită, poate duce la respingerea acestuia de către Biroul Electoral Central.

USR, PMP și Forța Dreptei au depus, sâmbătă, la BEC

, pentru participarea la alegerile care vor avea loc în data de 9 iunie. Ședința de judecată a BEC are loc duminică, la ora 11.00.

Avocatul Viorel Mocanu, reprezentantul PSD în BEC a spus, în exclusivitate pentru Gândul, că sunt șanse de sută la sută ca protocolul să fie respins.

Eu zic că 100%, dar vă zic din dreptul meu. Trebuie să confirmăm sau infirmăm alianța depusă și semnul pe care l-au depus și mâine avem ședință. Eu am același punct de vedere (n.r. de respingere), pentru că e semnat tot de către domnul Eugen Tomac, care nu este reprezentantul legal al PMP, potrivit registrului partidelor politice de la Tribunalul București, întrucât în vigoare, cel validat, este statutul domnului Cristian Diaconescu.

De altfel, sâmbătă, a fost votată în unanimitate solicitarea avocatului Viorel Mocanu de a fi respins reprezentantul PMP în

Și astăzi (n.r. sâmbătă) a trecut în unanimitate solicitarea mea de a se constata că e nelegală desemnarea (n.r. reprezentantului PMP). Nu a fost desemnată de către persoana care ar avea aceste atribuții și avea puterile legale, pentru că, potrivit statutului lor, la punctul 144, alin.(1) ,,președintele este cel care desemnează punctual, în speța de față, iar pe la punctul 149 au ei un Consiliu Național Executiv, dar care nu poate să desemneze reprezentantul BEC și nici nu poate să semneze acest protocol, a explicat avocatul Viorel Mocanu, reprezentantul PSD în BEC.

Reamintim că, în acest moment, PMP are omologat

Aici, discuția este pe moțiune, adică statut, conducere și program. Pentru că nu s-a reușit nimic altceva, în acest moment, împotriva președintelui asumat și trecut în registrul Cristian Diaconescu, Partidul Mișcarea Populară, indiferent unde s-ar duce o parte dintre ei, are omologat statutul și programul meu. Deci, asta funcționează din punct de vedere al statutului, a declarat Cristian Diaconescu, la emisiunea Gândul Exclusiv.

Președintele partidului Forța Dreptei Ludovic Orban și liderul USR Cătălin Drulă au declarat, pentru Gândul, că vor ataca la Înalta Curte de Casație și Justiție o eventuală decizie de respingere, a BEC. Însă, este de menționat faptul că în componența Biroului sunt 7 judecători ai ÎCCJ.

Suntem pregătiți să luptăm până la capăt pentru ca Opoziția să fie reprezentată la alegerile de pe 9 iunie. Vom ataca la ÎCCJ o posibilă decizie aberantă, vom contesta piedicile pe care ni le pune partidul unic PSD-PNL prin instituțiile pe care le controlează, a declarat liderul USR.

Cătălin Drulă a completat că USR a trecut printr-o situație similară în 2019, când BEC a refuzat să înscrie alianța USR-PLUS și „ÎCCJ ne-a dat dreptate”.

CITEȘTE ȘI:

Urmărește Gândul.ro pe

Ce se întâmplă doctore

Stirile Kanal D

Râzi cu lacrimi

Cele mai noi

Știri politice –

16 Mar, 21:16

16 Mar, 20:59

16 Mar, 20:28

Ultima oră

16 Mar, 19:53

Video –

16 Mar, 19:04

Actualitate –

16 Mar, 19:03

Sursa: https://www.gandul.ro/politica/semnatura-lui-eugen-tomac-descalifica-alianta-dreapta-unita-in-alegeri-viorel-mocanu-eu-zic-ca-sunt-sanse-100-de-respingere-a-protocolului-20167807

Ultimă oră

Același autor